Binnenhandschoenen

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Binnenhandschoenen of onderhandschoenen zijn geschikt voor vechtsporten zoals boksen, kickboksen, Muay Thai, MMA en karate. We adviseren je om tijdens trainingen en sparren altijd binnenhandschoenen te dragen in jouw bokshandschoenen en zakhandschoenen. Binnenhandschoenen zorgen voor versteviging bij de pols en bescherming van de knokkels. Hiermee voorkomen ze een hoop vervelende blessures.
Over het algemeen kun je binnenhandschoenen onderverdelen in drie categorieën:
  • Binnenhandschoenen met bandage
  • Binnenhandschoenen met gel
  • Binnenhandschoenen met gel en bandage
De eerste categorie is vaak het goedkoopst. Met deze binnenhandschoen koop je voor jezelf een tijdbesparende oplossing t.o.v. de ouderwetse bandage. De binnenhandschoenen worden meestal gemaakt van katoen en zijn makkelijk aan en uit te trekken. Door de bandage aan het einde van de handschoen kun je jouw pols extra fixeren waardoor je hand beter is beschermd tegen blessures.
De tweede categorie binnenhandschoenen hebben een memory gel op de knokkels voor extra bescherming. Deze gel beschermt de knokkels op het moment van impact. Vooral tijdens het trainen op zware en harde bokszakken kan deze extra laag bescherming goed van pas komen.
De derde categorie is vaak het duurst, omdat beide eigenschappen worden gecombineerd. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Dus wil je best of both worlds? Kies dan voor de Adidas Binnenhandschoenen Quick Wrap Mexican.